Teollisuus ja sen eri osa-alueet Suomessa

Pumppaamot auttavat jätevesien käsittelyssä

Kesämökillä ja talouksissa, jotka eivät kuulu kunnalliseen viemäriverkostoon täytyy jätevesien käsittelystä huolehtia itse. Myös silloin, kun liitytään kunnalliseen jätevesiverkostoon, mutta painovoimaisesti virtaavan putkiston asentaminen ei ole mahdollista, täytyy asentaa pumppaamo, joka pumppaa jätevedet oikeaan suuntaan. Jätevesienkäsittelyyn on olemassa erilaisia vaihtoehtoja tarpeesta ja käyttöasteesta riippuen. Tällä kertaa aiheena blogissa on pumppaamot ja jätevesien käsittely. Jos haluat lukea lisää tästä mielenkiintoisesta aiheesta, tervetuloa blogin ja tämänkertaisen kirjoituksen pariin. Toivottavasti viihdyt ja löydät täältä mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa aiheesta.

Jätevesien imeyttäminen, kun kiinteistössä ei ole vesijohtoa

On olemassa erilaisia tapoja käsitellä jätevesiä ja kiinteistöissä, jotka eivät kuulu kunnalliseen jätevesiverkostoon, täytyy olla jonkinlainen tapa käsitellä kiinteistössä syntyviä jätevesiä niin, että niistä ei aiheudu haittaa ympäristölle. Jos kiinteistössä ei ole paineellista vesijohtoa, kuten voi olla esimerkiksi kesämökin kohdalla, silloin jätevesien käsittely voidaan hoitaa esimerkiksi imeyttämällä ne maaperään, joka tehdään kivipesään johdetun viemäriputken kautta. Tällöin jätevesien määrä ei voi olla kovin suuri.

Jätevesien käsittely, kun kiinteistössä on vesijohto

Jos kiinteistössä on vesijohto, silloin jätevesien puhdistamiseen kannattaa käyttää vähintään imeytyssäiliötä, jonka kautta jätevedet imeytetään maahan saostuskaivon kautta. Kun kiinteistössä on vesivessa, täytyy jätevedet suodattaa kolmen saostuskaivon kautta, josta vesi voidaan johtaa ojaan tai jätevedet kerätään säiliöön, josta ne kuljetetaan vesilaitoksen puhdistamolle. Riippuen kiinteistön sijainnista, voi olla, että ainoa vaihtoehto on pienpuhdistamo, joka käsittelee jätevedet. Pumppaamot taas asennetaan maahan, kiinteistön ulkopuolelle.

Jätevesien käsittely pumppaamon avulla

Pumppaamot ovat jätevesien käsittelyyn tarkoitettuja säiliöitä, johon jätevedet kerätään ja liikutetaan edelleen pumpun avulla. Pumppaamoihin tarvitaan jätevesipumput, jotka voivat vaihdella teholtaan. Riippuen pumppaamon koosta, voidaan se asentaa rakennukseen sisälle, esimerkiksi kellariin, rakennuksen ulkopuolelle maan päälle tai maan sisälle. Pumppaamot toimivat yleensä sähköisen jätevesipumpun avulla, joka voi sijaita nesteessä tai sen ulkopuolella ja niitä voi olla myös useampia, tarpeen mukaan. Pumppu toimii yleensä niin, että sen toimintaa ohjaa niin sanottu pinnanvalvoja, joka käynnistää pumpun, kun sen veden pinnan taso yltää sille asetettuun tasoon. Valvontajärjestelmä sammuttaa pumpun, kun nesteen taso laskeutuu sille asetettuun tasoon. Oy Vevi - Va Ab tarjoaa jätevesipumput ja pumppaamot.


jaa